• Bio otpad
  • 09.03.2020. 14:30
  • Beograd

UNDP: Prevencije efekta staklene bašte pametnim upravljanjem bio-otpadom

Cilj "Izazova za upravljanje bio-otpadom" je da pozove gradove, opštine, privatna i javna preduzeća, naučne institucije i organizacije civilnog društva da predlože inovativne projekte i poslovna rešenja za klimatski pametno upravljanje bio-razgradivim otpadom.

Foto: Pixabay/heimgruen
  • 86
  • 4
  • 0

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) sutra, 10. marta, organizuju događaj povodom "Objavljivanja javnog poziva za upravljanje bio-otpadom" od 10.00 do 12.00 časova, na Palilulskoj pijaci, Ilije Garašanina 56, Beograd.

Cilj "Izazova za upravljanje bio-otpadom" je da pozove gradove, opštine, privatna i javna preduzeća, naučne institucije i organizacije civilnog društva da predlože inovativne projekte i poslovna rešenja za klimatski pametno upravljanje bio-razgradivim otpadom, a pre svega otpadom od hrane i kuhinjskim otpadom, kao i zelenim otpadom iz parkova i bašta.

Za projekte upravljanja otpadom 100 miliona dinara

Klimatski pametna rešenja su ona koja doprinose smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte, u ovom slučaju putem prevencije nastanka i ponovnog korišćenja bio-razgradivog otpada u različite svrhe (npr. proizvodnja komposta, biogasa itd.).

Najbolji u septembru dobijaju sredstva

Događaju će prisustvovati Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, Fransin Pikap, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine.

Najbolje predložene ideje i timovi, u septembru ove godine, dobiće finansijska sredstva za sufinansiranje sprovođenja svojih projekata.


Tagovi

Bio otpad UNDP Goran Trivan Klimatske promene Upravljanje otpadom


Autorka

Julijana El Omari

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...