• Gradačački Sajam
  • 24.07.2020. 16:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Uprkos koroni 47. Sajam šljive u Gradačcu ipak će se održati: Prijave su u toku!

S obzirom na sve što smo zajedno preživeli prethodnih meseci, potrebna nam je promocija kao i samo druženje, navodi u pozivnici direktor sajma Hašim Šabanović.

Foto: Vedran Stapić
  • 336
  • 17
  • 0

Pandemija izazvana virusom korona ipak nije uspela da zaustavi organizatore već tradicionalnog, 47. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive u Gradačcu, u susednoj BiH.

Prema najavi, manifestacija će se održati u predviđenom terminu od 25. do 28. avgusta, a odobrenje su dobili od Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) kao i od Kantonalne uprave civilne zaštite.

"S obzirom na sve što smo zajedno preživeli prethodnih meseci, potrebna nam je promocija kao i samo druženje. Potrudićemo se kao i uvek da obezbedimo sve potrebne uslove za poslovne susrete, edukacije, razna predavanja i kulturne sadržaje kako biste svoje kompanije što bolje predstavili i kako bi imali što bolji poslovni ambijent“, navodi u pozivnici direktor sajma Hašim Šabanović.

Takođe, poziva sponzore bez kojih sajam ne bi bio ni moguć, da ga podrže i ove godine, ali i sve zainteresovane da se prijave što pre kako bi manifestacija nastavila sa rastom i ostala jedna od najpoznatijih u regiji.

Spoj tradicije, gostoprimstva i najnovijih dostignuća

Podsećamo, prošle godine je svoje proizvode predstavilo oko 310 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regije i Evropske unije na 5.000 kvadratnih metara izložbene površine.

Premijer Vlade Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović u svom obraćanju istakao je da je izuzetno ponosan što gradačački Sajam šljive predstavlja jedan od podsticaja za privredu kako Gradačca, tako i Tuzlanskog kantona i Federacije BiH.

Svečano otvoren 46. Sajam šljive u Gradačcu!

"Trebalo bi istaći da imamo prirodno bogatu zemlju i jako vredne ljude, koji uz malu podršku ostvaruju zavidne rezultate. To je preduslov da ne smemo biti zavisni od uvoza hrane na naše prostore. Neophodno je ulagati u objekte i opremu za sortiranje i skladištenje voća i povrća. Ako nam je cilj proizvodnja, prerada i plasman kvalitetnog voća i povrća, bez infrastrukturnih projekata to ne možemo postići", poručio je Tulumović.

Posetioci su lane imali priliku da vide prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Takođe, održana su i razna stručno-naučna savetovanje za poljoprivrednike, kao i niz predavanja i prezentacija naučnih radova u sektoru šljivarstva, poljoprivredne proizvodnje i biznisa. Na prošlom sajmu kao izlagač se predstavio i Agroklub. Vidimo se i ove godine!

Više o sajmu saznajte ovde, a prijavu preuzmite u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Sajam šljive Gradačac Poljoprivreda Najava


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Gradačački Sajam

Husein Kapetana Gradaščevića bb, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 35 817 440, e-mail: sajamgrd@bih.net.ba web: http://gradacackisajam.com.ba/