Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena mleka
  • 10.04.2024. 10:30

Imlek: Nećemo snižavati cene mleka

U skladu sa svojom namerom da podrži revitalizaciju i razvoj stočarstva u Srbiji, Imlek će zadržati otkupne cene na sadašnjem izuzetno visokom nivou, sve dok se ne uveri u izvesne prinose i kvalitet hrane za životinje iz nove žetve, istakli su u saopštenju.

Foto: Depositphotos/Fotoember
  • 759
  • 39
  • 0

Kako kažu u kompaniji "Imlek", iako je otkupna cena mleka u Srbiji među najvišima u Evropi, ova kompanija je neće snižavati.

"U skladu sa svojom namerom da podrži revitalizaciju i razvoj stočarstva u Srbiji, Imlek će zadržati otkupne cene na sadašnjem izuzetno visokom nivou, sve dok se ne uveri u izvesne prinose i kvalitet hrane za životinje iz nove žetve. Tek kada se ostvare određeni rezultati i kada bude bio potvrđen kvalitet hrane za stoku, kompanija Imlek će zajedno sa svojim dobavljačima ustanoviti prostor za zajedničke uštede", napisali su na zvaničnom sajtu.

Stočari u Ministarstvu: Ažuriranje podataka za gorivo do kraja meseca, dupla analiza mleka

Podsetimo, srpski stočari pogođeni smanjenjem cene mleka pojedinih mlekara, inicirali su sastanak sa ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković koja je tada rekla da nema linearnog pada cene mleka, te da svi koji misle da su oštećeni po kvalitetu - da ih je mlekara 'zakinula', mogu u Nacionalnoj laboratoriji da urade super analizu o svom trošku. 

"Imlek u proteklom periodu nije snižavao otkupnu cenu mleka i nije kasnio sa plaćanjem prema dobavljačima. Politiku redovnog isplaćivanja svojih kooperanata kompanija će sprovoditi kao i do sada revnosno i bez kašnjenja", naveli su.

Pored toga, mnoge proizvođače muči i kašnjenje u isplati premije za mleko. Kada je Agroklub ispitivao krajem marta da li su one isplaćene za poslednji kvartal 2023. godine, u našoj anketi saznali smo da preko 90 odsto stočara nije dobilo novac. Kontaktirali smo mlekaru "Šabac" i "Imlek", ali do objave tog teksta nismo dobili odgovor.


Tagovi

Mlekara Imlek Cena mleka Premija za mleko Snižavanje cene Jelena Tanaksović Analiza mleka


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prodajem 10 ha poljoprivrednog zemljišta kat.parcela 880 Sremska rača pored auto puta za Sremsku Raču 063663612