Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena mleka
  • 04.04.2022. 09:00

Imlek povećao cenu mleka, stočari tvrde suprotno?

Od tog "istorijskog povećanja cene mleka u proteklih 20 godina" nema ništa, to je čista laž, tvrdi Slobodan Brkić iz Glušaca.

Foto: Depositphotos/tonaquatic19
  • 1.584
  • 359
  • 0

Kompanija Imlek dodatno će povećati otkupnu cenu mleka, pa će ona biti za 20 odsto viša nego pre godinu dana i to će biti najviša otkupna cena za sirovo mleko u proteklih 20 godina.

"Uz državnu premiju koju je Ministarstvo poljoprivrede prethodno povećalo ukupno uvećanje cene biće 30 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine", obavestila je ova kompanija, piše Tanjug, a prenosi Politika.

Crnogorce muči uvoz mleka iz Srbije - Šapčani prosipaju svoje

Međutim, prema pisanju Danas-a, oglasili su se proivođači mleka Mačvanskog okruga, tvrdeći da ova kompanija pokušava da obamane javnost, plasirajući niz netačnih informacija.

"Od tog 'istorijskog povećanja cene mleka u proteklih 20 godina' nema ništa, to je čista laž. Na sastanku sa predstavnicima Ministarstva i kompanijama mlekarske industrije, među kojima je bio i Imlek, nije spomenut ni dinar povećanja mleka. Pominjali su samo neku pomoć za setvu, koju su još od januara dali proizvođačima i koja je trebala da traje do 1. aprila, oni će je sad to produžiti i premostiti u cenovnik", objašnjava Slobodan Brkić iz Glušaca za ovaj medij i dodaje da Imlek ne nudi 20 odsto povećanja na sadašnju otkupnu cenu mleka, već na prošlogodišnju.


Tagovi

Cena mleka Otkup mleka Imlek Slobodan Brkić Premija za mleko


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...