Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz goveđeg mesa
  • 15.03.2018. 08:15

Još nema izvoza mesa sa Peštera u Tursku

Predsednik Udruženja farmera iz Karajukića Bunara Fehim Kurtović otkriva da mnogi stočari gube strpljenje, zatvaraju farme i odlaze u Nemačku.

Foto: Pixabay / Hans
  • 728
  • 72
  • 0

Za razliku od kolega sa Zlatibora, Pešterci nemaju razlog da budu zadovoljni, jer nijedna tona mesa odavde nije otišla za Tursku. Naime, iako je pre pet meseci potpisan sporazum o godišnjem izvozu 5.000 tona goveđeg mesa iz Srbije u pomenutu zemlju, do realizacije nije došlo. Da će oživeti klanice na Pešteru, Goliji i Kopaoniku, te da će stočarstvo ponovo biti okosnica razvoja Sjenice, Tutina, Novog Pazara i Raške, očekivao je i predsednik Udruženja farmera iz Karajukića Bunara Fehim Kurtović:

"Niko nas nije kontaktirao, niti ponudio bilo kakvo obaveštenje, pa se mnogi još dvoume da li da otvaraju ili da zatvaraju farme. Stoke ima za početak velikog posla. Tu su i velike, moderne klanice, ali su za dugoročan izvoz potrebna i dugoročna ulaganja".

Kreće izvoz goveđeg mesa za Tursku

Kako je rekao za Novosti, mnogi domaćini su spremni da ulažu u nove farme i stočni fond, ali samo ukoliko dobiju garancije da će im grla biti otkupljena i da neće biti ucenjeni.

"Koliko je meni poznato, u toku su obilazak klanica i njihova selekcija, ali sve to predugo traje. Stočari se boje da će pripreme trajati u nedogled, pa neki gube strpljenje, zatvaraju farme i odlaze u Nemačku", otkriva Kurtović, dodajući da je utisak ljudi iz ovog kraja da država forsira klaničare iz Vojvodine.


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Srbija Turska Izvoz mesa Sporazum Pešter Fehim Kurtović


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.