Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Telenje
  • 06.07.2021. 18:00

Krava otelila tele teško više od 100 kg - zove se Džambo

Na njega se i dalje budno motri, a na svet je došlo uz pomoć veterinara i farmera koji su kravu otelili na carski rez. Obe životinje su dobro iako mladunče teže ustaje na noge.

Foto: Depositphotos/KaterinaLin (ilustracija)
  • 294
  • 198
  • 0

Pre nekoliko dana na porodičnoj farmi "Coombs" u Bridžvateru u Velikoj Britaniji krava je otelila tele teško čak 105 kilograma. Dakle, dobrih 60 više od prosečnog pasmine holštajn, piše Farmers weekly.

Na njega se i dalje budno motri, a na svet je došlo uz pomoć veterinara i farmera koji su kravu otelili na carski rez. Obe životinje su dobro iako mladunče teže ustaje na noge.

"Potrebno je troje ljudi da mu pomognu u tome i to barem dva puta dnevno", pojašnjava vlasnik.

Iako je prošlo samo 10-ak dana od očekivanog datuma telenja, tele je bilo dvostruko teže od prosečnog na toj farmi koja broji 420 muznih krava koje prosečno daju 10.500 litara mleka dnevno.

Prema izveštaju, veterinar je bio zaprepašten neobičnom težinom, a između njegovog dolaska i ušivanja reza prošla su dva sata.

"Došao je u 17 časova kako bi obavio operaciju, a u 19 je krava bila zašivena", napomenuo je vlasnik pohvalivši ga da je dobro obavio posao.

Krava Sunčica otelila četvorke!

Bik nazvan "Alta Top Shot" koji je oplodio kravu otac je već 30 teladi na toj farmi. Prema rečima ovog stočara, sva telenja su tekla bez problema, a oba su roditelja prosečne težine. 

Ovo su tele nazvali Džambo, a farmer namerava da ga zadrži.


Tagovi

Engleska Tele 105 Džambo Telenje Težina teleta


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.