Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Besplatni časovi
  • 25.03.2024. 09:00

Kravlji nutricionizam: Besplatni onlajn časovi o ishrani muzara

Polaznici kursa kroz nekoliko videa naučiće više o praktičnim strategijama za podsticanje apetita, poboljšanje ukusa i obezbeđivanje pravilne funkcije buraga.

Foto: AK grafika
  • 111
  • 22
  • 1

Santa Fe Agroinstitut iz Brazila nudi svim zainteresovanim stočarima i specijalistima ishrane goveda besplatne časove iz mlečnog govedarstva. I to od ishrane i formiranja obroka do toga kako smanjiti šepavost kod krava.

Na primer, zainteresovani će naučiti kako da maksimiziraju unos suve materije kod krava. Na ovom kursu će naučiti i o faktorima koji utiču na unos suve materije, kao što su kvalitet hrane, formulacija obroka i prakse upravljanja ishranom. Polaznici kursa kroz nekoliko videa naučiće više o praktičnim strategijama za podsticanje apetita, poboljšanje ukusa i obezbeđivanje pravilne funkcije buraga. Takođe će steći uvid u nutritivne potrebe krava muzara i kako da formulišu uravnoteženu ishranu koja promoviše optimalan unos suve materije.

Pored toga, poznat stručnjak govedarstva - dr Majk Hadžens (Mike Hutjens) sa Univerziteta u Ilinoju u SAD-u, kroz nekoliko dostupnih videa objašnjava "cake" i daje savete o:

  • evaluaciji obroka;
  • zdravlju krava na osnovu izgleda balege;
  • merenju šepavosti krava;
  • pregledu nesvarenih komponenti iz obroka;
  • ishrani junica i menadžementu farme
Izgled kursa (foto: Screen/Sht/santafeagroinstituto)

Prijava na časove moguća je putem e-mail adrese preko sajta Instituta, a treba napomenuti da su časovi na engleskom jeziku, kao i to da se mogu gledati bilo kada po prijavi.

Santa Fe Agroinstitut zalaže se za globalnu razmenu ideja, te kako navode na svom sajtu, obučavaju profesionalce u agrobiznisu kroz izvrsnost, pristupačnost i transformaciju. 

Naslovna fotografija: Julijana Kuzmić/ScnPrnt/santafeagroinstituto


Tagovi

Ishrana krava SantaFe Institut Majk Hadžins Suva materija u obroku krava Šepavost Balega Zdravlje krava Besplatni časovi Besplatan kurs


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta