Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene stoke
  • 04.08.2022. 16:30

STIPS: Prasad od 300 do 360 dinara za kilogram

Otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma i tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma bile su niže u sedmici za nama u klanicama na području braničevskog regiona.

Foto: Depositphotos/kalinovsky
  • 2.290
  • 395
  • 0

Dominantna otkupna cena tovnih bikova simentalaske rase telesne mase preko 50 kilograma dostigla je nivo od 355 din/kg u klanicama na području Pčinjskog regiona, što ukazuje na rast u odnosu na prethodnu sedmicu. Obim ponude bio je prosečan. U klanicama na teritoriji braničevskog regiona evidentiran je pad otkupnih cena teladi rase telesne mase do 160 kilograma na 500 din/kg, tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma na 430 din/kg i rast otkupne cene krava za klanje iste rase na 190 din/kg, izveštava STIPS.

Pad otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma u odnosu na prethodni period evidentiran je u klanicama na području Šapca i okoline. Dominantna otkupna cena ove kategorije goveda iznosila je 340 din/kg. Najčešća otkupna cena muške teladi ove rase telesne mase do 160 kilograma iznosila je 480 din/kg, a ženske 450 din/kg u klanicama na području moravičkog regiona. Za otkupljenu tovnu junad telesne mase od 350 do 480 kilograma i bikove telesne mase preko 500 kilograma odgajivači su dobijali protekle sedmice 330 din/kg, a za krave za klanje 170 din/kg.

U braničevskom okrugu prasad najskuplja

Otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma i tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma bile su niže u sedmici za nama u klanicama na području braničevskog regiona. Za otkupljenu prasad odgajivači su dobijali 360 din/kg, a za tovne svinje 190 din/kg. Prema izveštaju reportera STIPS-a iz Kraljeva na pijaci žive stoke u ovom gradu bila su skuplja prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma, jer je dominirao iznos od 310 din/kg.

Vlada ograničila cene svinjskog mesa

U klanicama na području raškog regiona, takođe je bila viša otkupna cena prasadi, pošto je dominirao iznos od 300 din/kg. Klaničari sa područja nišavskog regiona su po višim cenama u odnosu na prethodni period otkupljivali tovne svinje telesne mase od 80 do 120 kilograma. Dominirao je iznos od 220 din/kg. Na pijaci žive stoke u Nišu došlo je do rasta prodajne cene tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma, pošto je dominirao iznos od 200 din/kg.

Cena jagnjadi i do 390 dinara za kilogram

Na pijaci žive stoke u Kraljevu došlo je do rasta prodajne cene jagnjadi u odnosu na prethodni period, jer je dominirao iznos od 280 din/kg. Reporter STIPS-a iz Novog Sada evidentirao je rast dominantne cene jagnjadi na stočnoj pijaci na području ovog grada, jer su se najčešće mogle pazariti po ceni od 350 din/kg. Jagnjad, ovce i koze bili su skuplji tokom protekle nedelje na pijaci žive stoke u Vranju. Jagnjad su odgajivači prodavali po ceni od 355 din/kg, a ovce i koze po ceni od 170 din/ kg.

Rast prodajne cene jagnjadi u odnosu na prethodni period evidentiran je na pijaci u Užicu, jer su se najčešće mogla pazariti za 320 din/kg. Pad otkupne cene jagnjadi zabeležen je tokom poslednje sedmice jula u klanicama na području braničevskog regiona. Dominirao je iznos od 380 din/kg. Na pijaci žive stoke u Požarevcu došlo je do pada cena jagnjadi, šilježadi i ovaca u odnosu na prethodni period. Prodaja jagnjadi odvijala se po ceni od 390 din/kg, a šilježadi i ovaca 140 din/kg.


Tagovi

Cena stoke Cena junadi Cena prasadi Cena jagnjadi


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U sred novembra u selu Gornja Trnava kod Topole rodile su jagode.Voćar Milorad Radosavljević ističe da je jagode brao uglavnom do Petkovice, ali za Mratindan nikada do sada.