• Krađa ovaca
  • 16.08.2019. 17:00

U Velikoj Britaniji naveliko kradu ovce: Prošle nedelje otuđeno 64 grla

Uz dronove i povećanu policijsku patrolu, poljoprivrednicima i vlasnicima zemljišta širom regije podeljeno je 150 znakova upozorenja.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
  • 140
  • 32
  • 0

Krađa ovaca u Velikoj Britaniji nekada je bila problem malih razmera, ipak sada se broj ukradenih ovaca broji u hiljadama, a organizuju ih kriminalne bande. Lopovi su ukrali 64 ovce s polja u poslednjem incidentu krađe ovaca u Northemptonširu. 

Životinje su odvedene u Vest Hadon (West Haddon) prošle nedelje. Policija krađu povezuje s nizom incidenata širom regije u kojima je od februara zaklano 81 janjadi i ovaca, a 258 grla je ukradeno, izveštava BBC.

Kodiranim bojama i uređajima za praćenje bore se protiv krađe ovaca

Ranije ovog meseca, tamošnje snage pokrenule su noćne patrole s dronovima u nameri da pronađu odgovorne za napade na životinje. Službenici veruju da su ukradene i ubijene životinje zatim ilegalno prodavane restoranima i prodavnicama, te veruju da se za krađu ovaca koristi nekakva prikolica.

Uz dronove i povećanu policijsku patrolu, poljoprivrednicima i vlasnicima zemljišta širom regije podeljeno je 150 znakova upozorenja. Policija poziva poljoprivrednike i ostale koji žive u ruralnim delovima zemlje da budu na oprezu.


Izvori

BBC


Tagovi

Krađa ovaca Engleska Northemptonšir


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čista parcela bez korova je važan preduslov za kvalitetan rod. Prisustvo semena korova se na otkupnim mestima pri prijemu ne utvrđuje posebno, već se izražava kao ukupan sadržaj nečistoća. Pšenica je specifična kultura u kojoj je njihovo pr... Više [+]