Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov u Vladimirovcu
  • 17.02.2018. 17:30

Lisice pobegle pred šakalima

Lisice nisu dolijale lovcima u Vladimirovcu, jer su se povukle u blizinu sela radi hrane, a i kako bi se sakrile od čopora šakala koji i njih napadaju. 

  • 2.020
  • 174
  • 0

Iako se ove godine zakasnilo sa lovom na lisicu, zbog vremena koje ne liči na zimsko, lovačko društvo Fazan iz Vladimirovca organizovalo je druženje lovaca iz mnogih krajeva Srbije. Stigli su iz Pančeva, Beograda, Vlaškog Dola, Srema, Novog Sada, Boke, Konaka, Vršca.

"Želeli smo da im pokažemo naše lovište, prirodne lepote u okolini sela na obroncima Deliblatske peščare, pa da nam u lov dođu u narednim sezonama", kaže za Dnevnik predsednik lovačkog društva, koje broji 90 članova, Dragan Marčetić.

Za goste je pripremljen banatski doručak, uz pihtije, a potom i ručak - pasulj sa slaninom i suvim mesom.

Prijavite divlje životinje nadležnima

I šakali pretnja lisicama

Lisice nisu dolijale, jer su se povukle u blizinu sela radi hrane, a i kako bi se sakrile od čopora šakala koji i njih napadaju.  Oni su najveća pretnja za sitnu divljač, zečeve, fazane, ali i visoku srneću divljač i divlje svinje. Množe se brzo, pa je potrebno organizovati hajke. Jedna od njih bila je u ataru Pećinaca. Lovci su odstrelili samo dva šakala, jer ih je vetar omeo. Lokalna vlast će za svakog odstreljenog šakala dati lovcu 2.000 dinara nagrade.

"Dosadiše nam, nazovi, borci za zaštitu životinja, a ne vide kad po snegu i ledu u lovište iznosmo hranu, leti vodu i da lovom svodimo broj predatora na razuman broj", kaže iskusni lovac Jova Gajić.

Foto: gexters / Pixabay


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Lisica Šakal Vladimirovac Lov Hajka Jova Gajić Pećinci Dragan Marčetić Fazan


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao