Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Divljač
  • 17.05.2024. 09:00
  • Južnobanatski okrug, Vojvodina, Vršac

Šakali i lisice sve veći problem u Vršcu - u planu odstrel 500 životinja

Grad će izdvojiti 600.000 dinara, dok će lovačka udruženja, od svoje članarine, izdvojiti 180.000 dinara.

Foto: Depositphotos/schlag
  • 199
  • 16
  • 0

Sve je veći broj lisica i šakala na teritoriji Opštine Vršac koji često dolaze i do ulaza u sela, kao i do samog grada. Zbog toga će iz gradskog budžeta biti sufinansiran odstrel ovih divljači, prenosi portal evršac.

Gradska vlast organizovala je sastanak sa predstavnicima lovaca, lovočuvara i upravljača četiri lovišta na vršačkoj teritoriji, kako bi se ovaj problem rešio.

"Grad Vršac će sufinansirati odstrel šakala i lisica, u iznosu od 1.500 do 2.000 dinara po odstreljenoj divljači", rekao je član Gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Slobodan Jovanov.

U okviru programa podrške udruženjima iz poljoprivrede, Grad će izdvojiti 600.000 dinara, dok će lovačka udruženja, od svoje članarine, izdvojiti 180.000 dinara. Time će biti nagrađen odstrel više od 500 šakala i lisica. 

Napadaju domaće životinje: Divlje zveri sve učestalije u selima?

Podsetimo, sličan problem krajem prošle godine imali su i zlatiborskom okrugu gde su šakali bili velika potencijalna pretnja meštanima i njihovom stočnom fondu. Ove životinje su uglavnom mesožderi, ali ima ih i kao biljojeda. Hrane se raznim strvinama, ali i love zečeve, glodare, ptice, insekte, ribe, a hrane se i voćem i povrćem.


Tagovi

Šakali Lisice Slobodan Jovanov Grad Vršac Lovci Odstrel životinja


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".