Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čuvarkuća
  • 18.08.2020. 10:30

Srpski tartufi stigli do Japana i Havaja

Firma "Tartufi SR" već se pet godina uspešno bavi sakupljanjem, prodajom i izvozom tartufa na tržišta Nemačke, Španije, Majamija, Japana i Havaja, a veliku podršku domaćim proizvodima i proizvođačima u kompaniji vide u akciji PKS-a "Stvarano u Srbiji".

Foto: Privredna komora Srbije
  • 147
  • 14
  • 0

Nakon što je završila MBA studije u Americi Ivana Stanojević vratila se u Srbiju i osnovala porodičnu firmu "Tartufi SR" koja se pet godina uspešno bavi sakupljanjem, prodajom i izvozom tartufa, a u asortimanu ima i 20 različitih proizvoda od tartufa. Proizvodni pogon je u Šumadiji, trećinu proizvodnje izvoze na tržišta Evrope, Azije, Amerike, a snabdevaju i veliki broj domaćih hotela i restorana, prenosi se na sajtu Privredne komore Srbije.

"Često me pitaju zašto i kako sam krenula u biznis sa tartufima. Tata mi je lovac na tartufe već dve decenije. Odrastajući uz njega videla sam šta se dešava na tržištu. Velika količina tartufa izlazi iz Srbije i deklariše se kao iz neke druge zemlje. Odlučila sam da to promenim", kaže Ivana Stanojević, osnivač i direktor kompanije "Tartufi SR".

Nije bilo lako, ali rešenost je garantovala uspeh

Na studijama u Njujorku i Nju Džerziju provela je četiri godine, za to vreme i radila, stekla ušteđevinu, odlučila da se vrati u Srbiju i pokrene sopstveni biznis, ulažući stečeno znanje i novac u domaću proizvodnju. Izbor je 'pao' na tartufe. U početku, prema njenim rečima, nije bilo lako, bilo je mnogo izazova i nedoumica, ali vizija, cilj i rešenost da se ostvari garantuju uspeh.

Danas kompanija u ponudi ima 20 različitih proizvoda, među kojima su sveži crni i beli tartufi, sosevi, džemovi, med. 

Tartufi: Do novca samo znanjem

"Posedujemo HACCP sertifikat i laboratorijska ispitivanja, čime dokazujemo da su proizvodi proizvedeni i pakovani po sistemu bezbednosti hrane, što garantuje potpunu zdravstvenu ispravnost po standardima EU. Naši proizvodi su bez konzervansa, aditiva i bez veštačkih boja, napravljeni od najkvalitetnijih šumskih tartufa. Imamo obučene tartufare i pse, koji idu na terene širom Srbije i pronalaze tartufe u šumama."

Zainteresovani za žig Čuvarkuća

Ova mala porodična firma izvozi tartufe i proizvode na tržišta Nemačke, Španije, Majamija, Japana i Havaja, a veliku podršku domaćim proizvodima i proizvođačima u kompaniji vide u akciji PKS-a "Stvarano u Srbiji".

"Veoma smo zainteresovani za žig "Čuvarkuća", jer naši proizvodi ispunjavaju sve uslove u pogledu kvaliteta i porekla resursa. Nadamo se da ćemo uskoro biti nosioci prestižne potvrde kvaliteta, što je sjajna prilika da to dokažemo našim potrošačima", naglašava Stanojevićeva.

Marko Čadež: Proizvod sa žigom 'čuvarkuće' stvoren od najboljeg što imamo

Podsetimo, PKS pokrenula je akciju koja je usmerena na podršku domaćim proizvodima i proizvođačima, kao i na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda. Žig "Čuvarkuća" može da osvoji proizvod koji ima natprosečan kvalitet i stvoren je u Srbiji, od domaćih resursa, zatim proizvodi ili proizvodne linije koji pripadaju oblastima prerađivačke industrije, utvrđenim šifrarnikom.


Tagovi

Tartufi Crni tartufi Traženje tartufa Cena Izvoz tartufa Ivana Stanojević Čuvarkuća Privredna komora Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetaju nego šta, i u februaru!

Slikala u blizini Tršića Sofija Knežević