• Vukovi u Hercegovini
  • 15.10.2019. 13:35
  • Zapadnobosanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Olovo

Vukovi se pridružili medvedima - usred dana viđeni u Olovu

Meštani ovoga naselja, ali i kupreški pčelari apeluju na nadležne institucije da reše ovaj problem zbog opasnosti za stanovništvo i decu koja peške idu u školu.

Foto: Pixabay/limsophy
  • 233
  • 49
  • 1

Sušno proleće i leto doveli su do slabog roda šumskih plodova. Zbog hrastove stenice koja utiče na razvoj žira, malo je ovog ploda koji koriste šumske životinje, a koje se sve češće spuštaju u sela. 

Osim medveda koji je pre mesec dana zabeležen u okolini Sanskog Mosta, kako se spuštao do kuća, hercegovina.info piše kako su medvedi prošle nedelje uništavali pčelinjake i u opštini Kupres, u susednoj Bosni. 

Gladni sanski medved uništo pčelinjak sa oko 70 košnica

Međutim, pridružili su im se i vukovi. Naime, članovi porodice Cvijanović iz kupreškog naselja Olovo, kažu kako su u poslednjih nedelju dana videli vuka oko porodičnih kuća i to usred dana. 

"Mislimo da se radi o dva različita vuka, s tim da je jedan od njih viđen prošle nedelje kada se šetao po selu, a danas ponovno na asfaltu kada ga je udarilo vozilo, ali je vuk bez većih ozleda pobegao iznad puta", kažu u porodici Cvijanović.

Meštani ovoga naselja, ali i kupreški pčelari apeluju na nadležne institucije da reše ovaj problem zbog opasnosti za stanovništvo i decu koja peške idu u školu.


Tagovi

Vukovi u Hercegovini Kupres Olovo Vukovi u selu Medvedi u selu


Autorka

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.