Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dunavski put vina
  • 01.07.2020. 13:30

Dunavskim putem vina za promociju proizvođača iz regije Bač - Kiškun

Oni koji kao naši gosti posete bilo koji od četrdeset vinskih podruma smeštenih sa obe strane mađarsko - srpske granice mogu steći posebno iskustvo vezano za vino ako prođu celim Dunavskim vinskim putem, formiranim u poslednjih nekoliko dana meseci, navodi se na sajtu Dunavski put vina.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 106
  • 4
  • 0

Kroz program "Interreg- IPA CBC Mađarska - Srbija", Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, krajem 2018. godine odobren je projekat pod nazivom "Kreiranje i pozicioniranje Dunavske vinske rute kao turističkog i kulturnog brenda u prekograničnoj regiji", odnosno "Dunavski put vina" sa ciljem kreiranja zajedničkog, održivog turističkog i kulturnog proizvoda nastalog kombinovanjem vinskog i kulturnog turizma kroz brendiranje, marketing i promociju proizvođača vina iz regije Bač - Kiškun, kao i proizvođača vina sa teritorije Vojvodine, prenosi RTV.

Ukupna odobrena vrednost projekta je nešto više od 377.000 evra, koji je sproveden tokom ove i prošle godine.

Srbija dobija novi institut za vinogradarstvo i vinarstvo

Projekat je sproveden u partnerstvu sa opštinom Sremski Karlovci i Udruženjem Fruškogorski klaster vinogradara i vinara "Alma Mons", Sremski Karlovci, kao i sa partnerima iz Mađarske, Većem Županije Bač-Kiškun.

Brod sa promotivnim programima

Centralni deo projekta bio je izrada i stavljanje u funkciju broda za koji je zadužena Opština Sremski Karlovci. To je specijalizovani brod na kome će biti održana većina kulturnih i promotivnih programa.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Danube wine rute, u okviru navedene saradnje biće realizovana prva vinska ruta u regionu koja prelazi mađarsku i srpsku granicu.

"Oni koji kao naši gosti posete bilo koji od četrdeset vinskih podruma smeštenih sa obe strane mađarsko - srpske granice mogu steći posebno iskustvo vezano za vino ako prođu celim Dunavskim vinskim putem, formiranim u poslednjih nekoliko dana meseci", navodi se na sajtu.

Vinari iz Vojvodine konačno udruženi

Ljubitelji vina mogu odmah krenuti u istraživanje Dunavskog puta uz kartu vinskog turizma koju možete pogledati putem ovog linka.

Kako smo ranije pisali, u Vojvodini je registrovano više od stotinu vinarija, sa više od 600 različitih vina, a postoji više od 5.000 hektara vinograda, uglavnom vinskih sorti. Poslednjih godina šire se i visokokvalitetne sorte.


Tagovi

Dunavski put vina Vojvodina Vina Vojvodine Projekat Dunav Brod Promocija vina Vinski turizam


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...