Dobra logistika je jednako važna kao klima, tehnika useva i organizacija uopšteno.
Jagode iz Bazilikata u Italiji sa polja na pijacu dođu u roku od samo 24 sata. Takva organizovana logistika je snažna tačka proizvodnje i jednako je važna kao klima, tehnika useva i organizacija uopšteno, piše Freshplaza.
"Proizvođači donose svoje proizvode ujutro pre 11 sati i znaju da će na bolonjskoj platformi jagode za kupce u trgovačkim lancima biti spremne u roku od 24 sata", objašnjava Valkirio Piraćini (Valchirio Piraccini).
Jedan od proizvođača, Franko Greko (Franco Greco), uzgaja oko 3 hektara i kaže: "Usavršavali smo tehnike iz godine u godinu kako bismo poboljšali kvalitetu proizvoda. Dobijamo dobre rezultate pomoću bele plastike između redova, jer ona zasad čuva čistim i daje više svetla."
Cene jagoda su trenutno visoke, jer ih je trenutno na tržištu malo dostupnih.
Tagovi
Autorka