Pretraživanje tekstova
Kvasac je odličan pomoćnik u prihrani biljaka jer podstiče njihov rast. Ubrzaće cvetanje i sazrevanje ploda pa se često koristi kod uzgoja paradajza, paprike, krastavaca, tikvica i drugog plodovitog bilja, ali i cveća.
Temperaturna kolebanja, česte padavine, previsoke temperature nikako ne idu na ruku biljkama, a onda ni povrtarima ove godine. Kako bi se usevi izborili sa različitim bolestima, najvažnije je dobro ih nahraniti i podići im imunitet.
Kvasac je odličan pomoćnik u prihrani bilja jer podstiče njihov rast. Ishrana biljaka kvascem efikasna je u svim fazama razvoja, iako je najbolje primeniti ga prilikom sadnje jer jača korenov sistem. Takođe, ubrzaće cvetanje i sazrevanje ploda pa se često koristi kod uzgoja paradajza, paprike, krastavaca, tikvica i drugog plodovitog povrća, ali i cveća.
Kvasac sadrži mnoštvo minerala, a neki od istaknutih su azot i fosfor, ali i enzima što u zemljištu aktivira delovanje dobrih bakterija.
Postupak pripreme: jedan kilogram svežeg kvasca i tri do četiri kašike šećera razmutite u jedan litar tople vode ili mleka. Pazite da voda nije pretopla jer će uništiti gljivice. Ostavite da smesa odstoji (oko dva sata). Tada razredite sa 50 litara vode.
U slučaju da koristite suvi kvasac, deset grama kvasca i nekoliko kašika vode razredite u deset litara tople vode. Ostavite da odstoji i razredite u 50 litara vode.
Tokom proleća i leta ovo đubrivo koristite svakih 15 dana. Tokom jeseni i zime (u plasteniku ili kod sobnog cveća), koristite svakih mesec dana.
Treba imati na umu da zemljište koje je zalivano ovim rastvorom gubi značajnu količinu kalcijuma i kalijuma pa sa vremena na vreme, dodajte ove minerale u tlo, a što možete učiniti pepelom od drveta.
Svaki put napravite svežu količinu ovog đubriva.
Tagovi
Kvasac u bašti Đubrivo od kvasca Prirodno đubrivo Razmera Priprema Kvasac
Autorka
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Simptomi prisustva lisne vaši crvenih gala (Dysaphis devecta) na jabuci u vidu deformacija, uvijanja i crvenila mladog lišća..