Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs
  • 29.10.2019. 12:00

Raspisan drugi konkurs za razvoj lovstva u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva u Vojvodini.

Foto: Depositphotos/schlag
  • 749
  • 36
  • 0

Cilj konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je unapređivanje stanja populacije divljači i njenih staništa, opremanje korisnika lovišta i praćenje stanja pojedinih vrsta divljači na teritoriji AP Vojvodine. Korisnici sredstava po ovom konkursu su korisnici lovišta sa teritorije AP Vojvodine.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje ovim konkursom je do 8.961.410,32 dinara.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstva za izradu i realizaciju programa i projekata razvoja lovstva i unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa na teritoriji AP Vojvodine i druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu.

Tekst konkursa, Pravilnik i obrazac prijave, nalaze se ispod članka.

Za uzgajališta za divljač do četiri miliona 

Sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije i sanacije lovno - tehničkih objekata, uzgajališta za divljač, reprocentara i nabavka žive divljači do 90 % u ukupnom iznosu do 4.000.000 dinara i to za:

  • izgradnju i rekonstrukciju objekata za obradu trofeja, do 600.000 dinara za izgradnju i do 400.000 dinara za rekonstrukciju;
  • podizanje remiza za divljač, do 200.000 dinara po hektaru;
  • izgradnju objekta za uzgoj autohtone divljači u otvorenim lovištima-reprocentar do 500.000 sa pdv-om dinara po jednom projektu, a u skladu sa prihvaćenim projektom.

Najviše dve visoke natkrivene drvene čeke, do 18.000 dinara sa pdv-om po čeki;

  • nabavka žive autohtone divljači za potrebe novoosnovanih uzgajališta divljači, do 4.000.000 dinara, bez pdv-a, a u skladu sa prihvaćenim projektom.

Druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu (tačka III podtačka 2. Programa), u ukupnom iznosu do 4.961.410,32 dinara, sa pdv-om, za:

  • novo terensko vozilo do 750.000 dinara i do 400.000 dinara, sa pdv-om, za polovno terensko vozilo, koje ne može biti starije od 5 godina;
  • nabavku novog mopeda za lovočuvarsku službu, do 180.000 dinara,sa pdv-om.

Ko ima pravo da konkuriše i kako to da učini  

Pravo učešća na konkursu ima korisnik lovišta, sa teritorije AP Vojvodine. Prijave popunjene na računaru sa potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "II KONKURS ZA RASPODELU SREDSTAVA IZ BUDžETSKOG FONDA ZA RAZVOJ LOVSTVA AP VOJVODINE ZA 2019. GODINU", ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 sati. Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/4881-851; od 10 do 14 sati. 

Konkurs je otvoren zaključno sa 30.10.2019. godine.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Finansiranje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Sufinansiranje Lovstvo Uzgajalište za divljač Divljač


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao