Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Poljoprivrednici Banata traže ostavku ministarke poljoprivrede

Dragan Kleut ispred Saveza udruženje poljoprivrednika Banata potvrdio je za Agroklub pisanje Danas-a da poljoprivrednici ispred ovog saveza traže ostavku ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković. Smatraju da je uvođenje eUprave samo način odlaganja isplate subvencija, što potvrđuje činjenica da je od 450.000 registrovanih gazdinstava u Srbiji samo 80.000 uzelo bar kod.

"Poljoprivrednici nisu edukovani na vreme i trebaće im mnogo više vremena da se to spovede. Samim tim, bez nedovršene elektronske registracije, poljoprivrednici ne mogu da ostvare subvencije", kaže Kleut.

Problem moratorijuma

Traže da se povećaju subvencije, uvede regresirano gorivo i cena srpskih proizvoda izjednače sa Budimpeštanskom berzom. Ministarki zameraju i zbog izostanka moratorijuma.

"Izostao je moratorijum na poljoprivredne kredite koji je obećan jesenas, a ni posle šest meseci se nije desio. Mnogi poljoprivrednici su sa svojim gazdinstvima ušli u pasivni status misleći da je mera primenjiva, a nije, dovedeni su u zabludu i tešku situaciju", navode u Savezu.

Uvedeni prelevmani na uvoz mleka i sira: Iznuđena odluka koja neće biti od koristi?

Protesti su u planu, a na pitanje šta misle o prethodno održanim, Kleut ispred Saveza je odgovorio da među onima koji protestuju ima iskrenih poljoprivrednika, ali i "lažnih pregovarača" koji su "instruisani od strane Vlade" da odlože rešavanje problema.

foto: Julijana Kuzmić