Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 18.05.2023. 10:00

Radikalizacija protesta: Blokiraju se glavne ulice, mostovi, naplatne rampe

Prvo zatvaranje puta poljoprivrednim mašinama planirano je u 10 časova.

Foto: Đorđe Lalić
  • 522
  • 113
  • 0

Kako nisu dobili odgovor na zahteve od Vlade Srbije ni zvaničan poziv za pregovore, poljoprivrednici će danas radikalizovati protest. Kako saznajemo od Gorana Filipovića ispred Inicijative za opstanak poljoprivrednika, u planu je blokada Mosta slobode u Novom Sadu, najverovatnije od 11h do daljnjeg.

"Biće ostavljena jedna traka za hitne slučajeve", otkrio je Filipović za Agroklub dodajući da su sinoć kad je izbilo nevreme, bili u svojim traktorima i ispod nastrešnice Novosadskog sajma.

Banataski poljoprivrednici koji protestvuju najavili su da nastavljaju blokadu puta Zrenjanin - Novi Sad, kod Aradca. Prvo zatvaranje puta poljoprivrednim mašinama planirano je u 10 časova, i trajaće do 12 sati. Potom slede u kontinutitetu još dva zatvaranja, najavljuje Danas.

Traktori kod Novosadskog sajma spremni za pokret

Što se tiče Braničevskog okruga, blokada će biti pomerena kod NIS benzinske pumpe u Ljubičevo, zatim kod Moravsog mosta i naplatne rampe Požarevac, piše Urban city radio.

Ukupno 45 traktora bilo je parkirano juče u centru Subotice, a očekuje se dolazak poljoprivrednika iz još nekoliko okolnih naselja, biće blokirana Štrosmajerova ulice, jedna od najprometnijih u gradu.

Kako javljaju pojedini mediji, onim stočarima koji su najavili protest mlekare sa kojima sarađuju su otkazale otkup mleka. Najavljeno je prosipanje ove namirnice.

Detaljnije u vezi sa zahtevima poljoprivrednika na ovom linku

Vlada Srbije spremna je da u bilo kom trenutku nastavi razgovor o svim pitanjima koji su važni za poljoprivrednike duboko posvećena najboljem interesu svih, navedeno je u saopštenju Vlade.


Foto prilog


Tagovi

Protest Zahtevi poljoprivrednika Blokade Most slobode Goran Filipović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D