Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RZS
  • 17.11.2020. 12:00

Republički zavod za statistiku: Rast cene hrane za životinje za 12,5 odsto

Posmatrano po grupama proizvoda u trećem kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošle godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupi Hrana za životinje (12,5 odsto).

Foto: Bigstock/Corepics
  • 62
  • 3
  • 0

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u trećem kvartalu 2020. godine, u odnosu na isti kvartal 2019. godine, povećane su za 1,9 odsto, rezultati su Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po grupama proizvoda u trećem kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošle godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupi Hrana za životinje (12,5 odsto).

Stočarske farme za vreme korone: Hrane dovoljno, veterinar dostupan 24/7

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u ovom kvartalu, u odnosu na drugi kvartal 2020. godine, u proseku su povećane za 0,4 odsto, a posmatrano po grupama proizvoda, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Hrana za životinje (2,0 odsto), Seme (3,7 odsto) i Energenti (2,3 odsto).

Pad cena stoke

Osim toga, cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u septembru 2020. godine, u odnosu na isti mesec 2019. godine, povećane su za 8,1 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (12,5 odsto), Žita (6,9 odsto) i Voće (19,3 odsto).

Sremski stočari: Umesto stoke, prodajemo kukuruz

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u septembru 2020. godine, u odnosu na avgust 2020. godine, u proseku su smanjene za 1,9 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na pad cena zabeležen je u grupama: Žita (-4,5 odsto), Stoka i živina (-1,8 odsto), Industrijsko bilje (-1,7 odsto) i Voće (-10,8 odsto).


Tagovi

Stočana hrana Republički zavod za statistiku Hrana za životinje Rast cena Poljoprivredni proizvodi Poljoprivredne usluge


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...