Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 07.06.2018. 12:50

Sastanak sa malinarima: Nacionalni savet za malinu će utvrditi proizvođačke cene

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa predstavnicima Udruženja "Limska dolina" iz Prijepolja, "Limska dolina" iz Priboja, kao i sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača Užice.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 3.972
  • 198
  • 0

Kao što je i najavljeno, održan je sastanak predstavnika malinara sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, na kome nije bilo reči o otkupnoj ceni.  Dogovoreno je da usled nastalih poremećaja na tržištu, Ministarstvo obezbedi komunikaciju između predstavnika proizvođača i otkupljivača malina. Cilj je ravnomerno snošenje troškova.

Nacionalni savet za malinu utvrđuje proizvođačke cene

Ministarstvo je spremno da pomogne u dodatnom snižavanju troškova proizvodnje maline kroz sistem subvencija, ali i nabavku repromaterijala. "Takođe, značajan pomak se očekuje i kroz ulogu Nacionalnog saveta za malinu, koji će konačno utvrditi proizvođačke cene, odnosno cenu koštanja proizvodnje maline za različite krajeve Srbije, ali i krajnje izvozne cene ovog voća", stoji u saopštenu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Obezbediti sigurniji plasman kroz preradu

Na sastanku je dogovoreno i da se zajedničkim naporima obezbedi investitor, koji bi izgradio prerađivačke kapacitete i na taj način obezbedio sigurniji plasman maline za proizvođače.

Podsetimo, nakon blokade puta ka Crnoj Gori, Branislav Nedimović se sastao se sa predstavnicima udruženja "Limska dolina" iz Prijepolja, "Limska dolina" iz Priboja, kao i sa Udruženjem poljoprivrednih proizvođača Užice.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Braislav nedimović Malinari Sastanak Prijepolje Priboj Užice Prerađivački kapaciteti Cena maline Nacionalni savet za malinu


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.