Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Igle u voću
  • 03.01.2019. 10:30

Slučaj se ponavlja: Australijski par pronašao igle u grožđu!

Nakon što je nedavno 186 osoba u Australiji prijavilo da je našlo igle u jagodama, koje je stavljala bivša radnica farme, ponovio se slučaj, ali ovaj put sa grožđem.

Foto: Bigstockphoto/Nomad Soul, businessinsider.com
  • 162
  • 7
  • 0

Nakon što je nedavno 186 osoba u Australiji prijavilo da je našlo igle u jagodama, koje je stavljala bivša radnica farme, ponovio se slučaj, ali ovaj put sa grožđem.

Naime, Skender Hasa i Šams Alsubaji (Shams Alsubaiy) pronašli su dve igle u grožđu kupljenom u Vulvorts (Woolworths) supermarketu, te je ovaj slučaj ponovno stavljen u središte pažnje, piše Business Insider. Na svu sreću, te bobice nisu pojeli, pa nije došlo do povreda. 

Iglice su takođe pronađene u mangu, banani i jabuci, kao i u jagodama koje se prodaju na Novom Zelandu i Singapuru.

Australijski premijer lično je odgovorio na krizu koja je teško pogodila delove poljoprivrednog sektora u zemlji. Vlada je prepravila delove zakona, kako bi odredila oštriju kaznu, povećavajući maksimalnu kaznu sa 10 godina zatvora na 15.

Otkriveno ko je podmetao igle u jagode - uhapšena pedesetogodišnja žena

Kriza iglica jagoda počela je 9. septembra, kada je jedna žrtva završila u bolnici, nakon što je pojela jagodu sa iglom. Igle su pronađene u raznim plodovima u svih šest australijskih država, u susednom Novom Zelandu, te u najmanje jednom pakovanju jagoda koje se uzgajaju u Australiji i prodaju se u Singapuru.


Tagovi

Igle Voće Grožđe Jagode Australija


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u