Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs 2019
  • 23.02.2019. 13:00

Sto miliona dinara subvencija za komasaciju u Vojvodini

Za započinjanje novih i završetak započetih postupaka komasacije Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ponudio je subvencije gradovima i opštinama Vojvodine u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara.

Foto: Bigstock/ vrstudio
  • 182
  • 8
  • 0

Cilj konkursa je podizanje nivoa uređenosti teritorije katastarske opštine na kojoj se sprovodi postupak komasacije, odnosno proces ukrupnjavanja zemljišta. 

Predmet konkursa je započinjanje novih postupaka komasacije i nastavak ranije započetih postupaka komasacije, zatim izgradnja, rekonstrukcija, sanacija i uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja i navodnjavanja kod postupaka komasacije. Predmet konkursa su i uređenje atarskih puteva kod postupaka komasacije. Korisnici sredstava su opštine i gradovi iz Vojvodine. 

Banat: Komasacija izaziva (ne)zadovoljstvo

Sekretarijat dodeljuje do 50 posto ukupne vrednosti radova

Od ukupnih sredstava koje se dodeljuju javnim konkursom 20 miliona dinara opredeljeno je za započinjanje novih postupaka i to najviše do pet miliona po prijavi, dok je za nastavak ranije započetih komasacija, gde su ukupna sredstva 80 miliona - po prijavi maksimum 15 miliona dinara. Sekretarijat dodeljuje do 50 posto ukupne vrednosti radova po prihvaćenom predlogu, a celokupan PDV plaćaju opština ili grad koji koriste sredstva.

Tekst konkursa, obrasce za prijavu i ostalu dokumentaciju potražite ispod teksta! 

Konkurs je otvoren do 22. marta

Prispele prijave razmatra komisija koju je rešenjem obrazovao Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Kriterijumi za ocenu prijava definisani su Pravilnikom o dodeli podsticajnih sredstava putem konkursa za sufinansiranje aktivnosti kod postupaka komasacije. Prava i obaveze između Sekretarijata i korisnika sredstava regulisaće se ugovorom, a konkurs je otvoren do 22. marta 2019. godine.

Završna faza komasacije u Kupusini

Prijave poštom i lično 

Prijave se moraju dostaviti u zatvorenoj koverti i to: poštom na adresu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad ili lično - na pisarnici  zgradi Pokrajinske vlade (radnim danom do 14 sati). Koverat na prednjoj strani mora da sadrži naznaku "Konkurs - komasacija", a na poleđini koverte - naziv i adresu podnosioca prijave. Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4405. Tekst pravilnika, konkursa, obrazaca prijave na konkurs, kao i tabele 1 i 2 mogu se preuzeti sa sajta Sekretarijata (www.psp.vojvodina.gov.rs)


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Vojvodina Komasacija Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta