Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Januar 2018
  • 01.02.2018. 16:15

Top 5 tekstova koje ste čitali

Pčelarstvo, ribarstvo, stočarstvo i voćarstvo su vas najviše zanimali u januaru. Donosmo vam kratak pregled pet najčitanijih tema.

Foto: Aleksandra Kekić
  • 158
  • 7
  • 0

Za nama je prvi mesec nove 2018. godine, koji je, osim u praznicima, protekao i u diskusijama o IPARD konkursima, sezonskim radovima, analizama posledica koje će doneti topla zima. Donosimo vam pet tekstova, koje ste rado čitali prošlog meseca.

Pčelarenje u Australiji kao privremeni rad - 9.608 pregleda

Autorka Julijana Radenković nam je predstavila mladog Vuka Bijelca (22), koji je iz Vrbasa otišao u Australiju da pčelari. Živi u selu sa 400 stanovnika, gde je stigao nakon konkursa za privremeni rad. Govori o pčelarenju u ovoj zemlji, poredi situaciju sa Srbijom, a govori i o najskupljem medu na svetu.

Apatinci ulovili soma teškog 125 kilograma!

Igor Jocić, Mladen Živanović i Darko Kovčin iz Apatina su nakon nekoliko sati borbe iz Dunava izvukli soma teškog - 125 kilograma! Gorostas je ulovljen u Velikom Limanu, a pecaroši su koristili pribor iz čamca.

Ispuni anketu i osvoji Agroklub majicu!

Želeli smo da čujemo i vas, pa smo organizovali anketu. Pitali smo vas za mišljenje - kako će se ulazak u Evropsku uniju odraziti na budućnost domaće poljoprivrede? Odgovore možete pronaći u komentarima ispod teksta, a rezultati glasanja izgledaju ovako:

Anketa: Kako će se ulazak u EU odraziti na budućnost domaće poljoprivrede

Cena svinja pala sa 180 na 150 dinara

Cena tovljenika je u januaru padala, a kako su tvrdili brojni odgajivači otkup je - stao. Sa druge strane, profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu Ivan Radović smatra da će dugoročno cena svinja biti dobra za odgajivače.

Kako se obavlja zimska rezidba voća?

Zimska rezidba voća se obavlja da bi se uspostavila ravnoteža između rodnosti i vegetativnog porasta. Zbog toga se voćke ne smeju orezivati napamet. Stručnjaci kažu - bolje je stabla ne rezati, nego ih rezati pogrešno.

Foto: Aleksandra Kekić


Tagovi

Zimska rezidba Som Apatin Cena tovljenika Anketa Pčelarenje u Australiji Januar 2018


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao