Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto konkurs
  • 01.06.2023. 09:00

Tražimo najbolje ruralne fotografije - nominujte svoje

Imate li oko za fotografiju i volite da provodite vreme u ruralnom prostoru? Uslikajte motive života na selu, prirode, životinja, proizvodnje hrane, objavite ih na KLUB-u i osvojite 500 evra!

Foto: Agroklub
  • 338
  • 66
  • 0

Informacioni sistem Agroklub organizuje RuralFoto - javni poziv za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini.

Pozivaju se svi amateri i profesionalci da nominuju svoje fotografije, da tako zajednički promovišemo lepote naših ruralnih prostora i pokažemo svu raznovrsnost domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominovati u jednu ili više kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane.

Kakve fotografije očekujemo?

Očekuju se kadrovi domaćih životinja na farmama ili u drugom okruženju. Slobodno nominujte i divljač iz vašeg kraja - i ona su deo života ruralnih prostora.

U kategoriji #Priroda očekujemo fotografije koje dočaravaju vama najomiljeniji ruralni prostor - polja u svom punom sjaju, reku ili potok, iz vazduha ili sa zemlje - jer želimo da slavimo prirodu! 

Nominujte foto zapise koji ponajbolje opisuju život sela ili neki detalj ruralne arhitekture Vašeg kraja - jer želimo da pokažemo sve blagodati života na selu.

Za bolju fotku pokosite svoje travnjake, a veliki izbor traktorskih kosilica možete pronaći u Pevexu.

U kategoriji #Proizvodnja uslikajte neki detalj procesa proizvodnje hrane. Slobodno uključite setvu, berbu ili žetvu, mužu ili preradu - jer ono smo što jedemo!

Nominovana fotografija uz opis i hešteg #RuralFoto te hešteg teme: #životinje, #priroda, #selo i #proizvodnja treba da budu postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tokom razdoblja nominovanja od 1. juna do 31. avgusta 2023. godine. 

Imajte na umu da dobar opis fotografije sigurno može pomoći u privlačenju lajkova. učesnik izbora može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a učestvovati mogu korisnici iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Nagradni fond 2.000 evra

Pobednici kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 evra bruto, uz posebnu nagradu sponzora za fotografiju s najvećim brojem lajkova čitaoca.

Učesnici takmičenja apliciranjem garantuju da su nominovane fotografije njihovo autorsko delo te dopuštaju Agroklubu i pokrovitelju izbora pravo korišćenja istih tokom i nakon takmičenja. 

Učesnici treba da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub, pri čemu je potrebno popuniti sve tražene podatke u registracionom obrascu. Fotografije nepotpunih profila biće izuzete od ocenjivanja. 

Pravila RuralFoto konkursa pročitajte OVDE 

Stručni žiri, sastavljen od stručnjaka za dizajn, fotografiju, komunikacije i agrarno novinarstvo, po završetku izbora bira najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega učesnici glasuju za pobednike. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih. 

Proglašenje najboljih fotografija biće održano 15. septembra 2023. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks 2023., na kojoj će biti upriličena i izložba radova.

Partner RuralFoto takmičenja je Evropska komisija koja promoviše Zajedničku poljoprivrednu politiku EU - partnerstvo između poljoprivrede i društva kojim se obezbeđuje stabilno snabdevanje hranom, a poljoprivrednicima osigurava prihod i održava dinamičnost ruralnih područja. 

Evo kako nominovati fotografiju na KLUB-u:

 


Tagovi

RuralFoto Pevex Biramo najbolje ruralne fotografije Najbolja fotografija Evropska komisija Foto konkurs


Autorka

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistar politikologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)