Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Väderstad
  • 17.05.2024. 17:00

Väderstad predstavlja adute na novosadskom Sajmu poljoprivrede

Za sedam godina, koliko ova švedska kompanija ima predstavništvo u Srbiji, na njivama je čak 250 njihovih Tempo sejalica.

Foto: Väderstad
  • 472
  • 82
  • 0

Širokoredna sejalica za kukuruz Tempo T6, kultivator Cultus HD 300 i žitna sejalica Rapid 300, mašine su koje će Väderstad ponosno izložiti na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu od 18. do 23. maja. Najavljuju određene novine i pozivaju sve da ih posete na štandu.

Za sedam godina, koliko ova švedska kompanija ima predstavništvo u Srbiji, na njivama je čak 250 njihovih Tempo sejalica (naslovna fotografija). Ona je, kako kažu dosadašnji kupci, "napravljena za budućnost." Samo jedna od važnih odlika je ta što daje mogućnost da se mikrogranule ubacuju jednim aparatom, a da se drugim ubacuje đubrivo koje ide direktno ispod semena. Tokom setve kukuruza njena radna brzina je od 12 do 14 km/h.

"Ova sejalica je naš top proizvod koji je najpopularniji i na globalnom nivou. Šestoredna varijanta je jedan od najtraženijih modela, jer se uklapa i u manja i u srednja gazdinstva", kaže regionalni menadžer ove firme Tamaš Rak.

Sejalica Väderstad Tempo T6 budućnost kvalitetne i sigurne setve

Kada je u pitanju kultivator Cultus, tu ima određenih novina.

Unapređen model Cultus kultivatora

"Ovaj gruber dobio je oznaku HD, (engl. heavy duty) što znači da su ojačane opruge i radna tela. Pre toga je maksimalno opterećenje radnih tela bilo do 450 kg, a sada je to blizu 700 kg."

Isporuka za mesec dana

Po zastupljenosti na našim poljima ne zaostaje ni sejalica za žito Rapid 300 koju će posetioci sajma takođe imati priliku da vide uživo.

"Na sajmu izlažemo od 2018. godine, ali ne kao deo Asocijacije uvoznika i izvoznika, već samostalno. Zbog toga smo ograničeni prostorom i možemo da izložimo svega tri mašine", kaže Rak, dodajući da se upravo na sajmu zaključuju uspešne prodaje.

Pripreme za sajam u toku, stiže sejalica Rapid 300

"Ne bih da zvuči pretenciozno, ali mi jesmo premium brend priključne mehanizacije. Ljudi koji su u ovom poslu to dobro znaju i ciljano dolaze kod nas sa ozbiljnim namerama da investiraju u svoje mašine."

Ono na šta su njihovi kupci navikli, kaže, jeste poštovanje svih zahteva, brzo reagovanje na eventualne probleme, stalna podrška i snabdevenost rezervnim delovima.

"Ukoliko se ugovor zaključi na sajmu i mašina je hitno potrebna, rok isporuke može biti mesec dana. Ako kupcu nije odmah neophodna, onda se sve dogovaramo. Najčešće to bude za sledeću sezonu, mart iduće godine, da ne stoji u šupi i da bude maksimalno iskorišćena. Fleksibilni smo i sve zavisi od zahteva kupaca", navodi on.

Kao jedna od vodećih svetskih kompanija u proizvodnji poljoprivrednih mašina za obradu zemljišta i setvu, prošle godine otkupili su portfolio danske firme Thyregord koja iza sebe ima 30 godina razvoja u segmentu međuredne kultivacije.

"Na sajmu u Hanoveru prošle godine prvi put smo predstavili međuredne kultivatore. Nismo krenuli od nule, već kroz saradnju sa ovom firmom imamo mašine koje su pripremljene za preciznu poljoprivredu, uz navođenje kamerama. Nije to samo parče gvožđa, već je reč o pametnim mašinama."

Sajamski popusti

I ove godine, za posetioce su spremili sajamske popuste od pet do osam odsto za ceo portfolio.

"Godišnje prodamo oko 50 mašina u Srbiji, a ove godine smo prvi put izvezli u Bosnu i Hercegovinu. Planiramo da razvijamo prodaju na nivou Väderstad Balkana, jer Slovenija, Makedonija i BiH nisu tolika tržišta da bi mogla cela firma da funkcioniše tamo. Taj deo će biti snabdevan sa naše strane", kaže ovaj menadžer, dodajući da će se i ove godine globalna situacija odraziti na prodaju.

"Svakako da na naš segment poslovanja utiče situacija na tržištu žitarica, ali i gvožđa. I mi i kupci se nadamo dugo najavljivanom IPARD javnom pozivu za nabavku priključne mehanizacije koji se dugo odlaže, a trebao bi konačno da bude otvoren u novembru ove godine."

Väderstad širi proizvodnju po celom svetu, šta spremaju u novoj sezoni?

Kaže da već imaju 120 zainteresovanih potencijalnih kupaca koji planiraju da iskoriste ovu podsticajnu meru.

"Na sajmu smo otvoreni za razgovore, odgovorićemo na sva pitanja dosadašnjih i potencijalnih kupaca", zaključuje on.


Foto prilog


Tagovi

Väderstad Tamaš Rak Tempo sejalica Kultivator Cultus HD 300 Žitna sejalica Rapid 300 Sajamski popusti


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".


Partner

Väderstad d.o.o

Bikovački put 11a, 24000 Subotica, Srbija
e-mail: tamas.rakk@vaderstad.com web: https://www.vaderstad.com/rs/