Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto
  • 10.07.2024. 10:30

Vratimo selo i poljoprivredu u "modu"

Vreme je žetve, berbe i narodnih običaja. Ovo su idealne prilike da napravite odlične fotografije mobilnim telefonom, fotoaparatom, dronom... Delimo 2.000 evra autorima najboljih fotografija!

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
  • 177
  • 69
  • 0

Više od 300 fotografija pristiglo je na RuralFoto – izbor najboljih ruralnih fotografija u 2024. godini. Pogledajte koje kadrove su do sad zabeležili čitaoci Agrokluba.

Pridružite im se i vi, da zajednički promovišemo lepote naših sela. Pozivamo sve amatere i profesionalce da do 23. septembra 2024. nominuju svoje fotografije putem interneta, odnosno društvene mreže KLUB.

Kako nominovati fotografije na RuralFoto

Svaki učesnik mora biti punoletan i registrovan na portalu Agroklub. Važno je ispuniti sve podatke u registracionom profilu, kako bi prijava bila prihvatljiva. Pravila izbora RuralFoto 2024 pročitajte OVDE.

Svaki učesnik može poslati četiri (4) fotografije, po jednu u svakoj kategoriji, a one su: proizvodnja hrane, selo, životinje i priroda.

 Možete fotografisati i mobilnim telefonom (Foto: M.C.C.)

Nagradni fond 2.000 evra i vikend odmor u Baranji

Autori najboljih fotki u svakoj od kategorija osvajaju 500 evra (bruto), a ona sa najviše lajkova na KLUBU - nagradu publike, vikend odmor u Baranji.

Proglašenje pobednika i izložba najboljih radova sa RuralFoto izbora održaće se u Osijeku, 4. oktobra 2024. godine na konferenciji AgroRocks čiji su suorganizatori: HAPIH, HPK, Osječko-baranjska županija, FAZOS i Društvo agrarnih novinara Hrvatske.

PARTNERI projekta: CROBOHUB++  Novocommerce International d.o.o.  NutriS d.o.o. KWS Sjeme d.o.o. Hrvatske šume d.d. KING ICTAgro Invest Grupa d.o.o. Podravka d.d. Enna Fruit d.o.o. Georg d.o.o.  Europska komisija, RIBESTuristička zajednica Osječko-baranjske županije, Hrvatska zajednica županija

Kako se biraju najbolje fotografije

Nominovana fotografija uz kratak opis i pripadajući heštag izbora #RuralFoto + hešteg teme ( #životinje #priroda #selo #proizvodnja ) treba da bude postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tokom perioda  nominacija - od 21. juna do 23. septembra 2024. godine. 

Stručni žiri po završetku nominacija bira po 10 najboljih fotografija iz svake od kategorija, nakon čega sami učesnici izbora glasaju za pobedničke fotke. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih.

Terminski plan:

  • 21.06. otvaranje nominacija;
  • 23.09. završetak nominacija;
  • 26.09. stručni žiri donosi odluku o izboru 10 najboljih u četiri kategorije i proglašava najbolju fotografiju po izboru publike;
  • 27.09. do 30.09. učesnici izbora glasaju za najbolje fotografije (između TOP 40);
  • 04.10. proglašenje pobednika, dodela nagrada i izložba na AgroRocksu.
Nagradu za najbolju fotografiju u kategoriji proizvodnja prošle godine je osvojila Milena Erceg (Foto: Hrvoje Škergat)

Na prošlogodišnji RuralFoto izbor, čitaoci Agrokluba iz tri države izabrali su najbolje ruralne fotografije. Pristiglo je više od 1.200 kadrova koji veličaju život na selu i proizvodnju hrane. Najbolje fotografije iz 2023. godine pogledajte OVDE

Uslikajte i vi domaće životinje, polja u cvatu, aktivnosti u berbi ili žetvi, neki tradicionalan događaj i nominujte fotografije na RuralFoto 2024.

Kako napraviti dobru fotku mobilnim telefonom

Ne zaboravite da sakupljate lajkove, jer uz novčanu nagradu tu je i nagrada publike - vikend odmor u Baranji.


Tagovi

RuralFoto AgroRocks Ruralna fotografija Izbor Nagrada Žiri Lepota sela


Autorka

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistar politikologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet