Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Prehrambena industrija

Prehrambena industrija @ Oglasnik

Prehrambena industrija @ KLUB

Zaštita autentičnih proizvoda i očuvanje kvaliteta jedan su od najvećih izazova za male proizvođače hrane u Srbiji. Na primeru Leskovačkog ajvara, proizvoda sa zaštićenim Imenom porekla, jasno se vidi koliko je teško sačuvati tradiciju, standard i tržišnu prepoznatljivost bez snažnije institucionaln...

U trgoviškoj opštini proizvodi se suvo meso koje uspešno konkuriše poznatim brendovima, a popularno je i u inostranstvu. Proces sušenja mesa odvija se brzo, jer se proizvodi odmah prodaju. Ova delatnost privlači pažnju kako domaćih, tako i stranih potrošača. [1]Roditelji koji uvode dohranu za bebe č...

U toku je akcija zimskog poribljavanja na ribarskim područjima koja koristi JP "Vojvodinašume". Više od 5.000 kilograma mlađi biće ubačeno u vode, čime se doprinosi očuvanju ribljeg fonda i unapređenju ekosistema. Ova akcija predstavlja važan korak u održivom upravljanju prirodnim resursima.[1]Muris...

Drugi ciklus Agrobiznis škole kompanije Al Dahra završen je prezentacijama 15 polaznika koji su gotovo godinu dana radili sa mentorima na savremenim temama u agraru. Za najbolju studentkinju proglašena je Nina Davidovski, dok je drugo mesto osvojio Luka Stefanović, sa samo jednim bodom zaostatka. Ni...

Korišćeno ulje za prženje postalo je meta organizovanih krađa širom Nemačke, jer njegova vrednost na tržištu – zbog upotrebe u biodizelu – dostiže i 900 evra po toni. Restorani ulje prodaju reciklažnim firmama, ali kriminalne grupe ga sve češće kradu direktno iz njihovih dvorišta, što potvrđuju broj...

Na 19. Sajmu etno hrane i pića na Beogradskom sajmu glavna nagrada dodeljena je mlekari Naša Zlatka iz Čajetine za kompletnu paletu proizvoda. Ostale nagrade pripale su mlekari Suvobor, kompaniji Piroćanci i proizvođačima bio mleka iz Priboja, dok su specijalna priznanja dobili Moravka, Sokobanjac M...

Ren se priprema uz mnogo suza, ali je dragocen dodatak zimnici. Jarmila Blažek iz Pivnica otkriva da ren priprema samo sa sirćetom i solju, dobro izmeša i stavlja u tegle, gde može da stoji pet do šest meseci. Najčešće ga konzumira uz kuvano meso. [1]U Brazilu je ponovo otvoreno pitanje Merkosura zb...

Cene pšenice i kukuruza beleže pad zbog veće ponude u odnosu na tražnju i manjka kupaca. Pšenica je bila najzastupljenija kultura u trgovanju, čineći više od polovine ukupnog prometa na Produktnoj berzi. [1]Novi slučaj afričke kuge svinja registrovan je u Salašu Noćajskom. Zaraženo je ukupno 72 grla...

Zeleni krompir može biti opasan za konzumaciju. Naime, ukoliko krompir poprimi zelenu boju ispod kore, to može ukazivati na prisustvo solanina, prirodnog toksina koji se razvija pod uticajem svetlosti. Ovaj toksin može izazvati zdravstvene probleme, pa se preporučuje izbegavanje konzumacije takvih g...

Prošlo je nedelju dana otkako su predstavnici mesnoprerađivačke industrije zatražili od Ministarstva poljoprivrede da ubrza procedure za uvoz zamrznutog svinjskog mesa, dok odgajivači svinja insistiraju na uvođenju kvota kako bi se zaštitilo domaće tržište. Iako je domaći stočni fond znatno smanjen....

Predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, Goran Filipović, izjavio je da bi moglo doći do blokade puteva ukoliko direktna davanja poljoprivrednicima budu usmerena isključivo na investicije. Filipović je naveo da je izjava ministra o ovoj temi došla iznenada i da poljoprivrednici ne...

Danijela Stamenković iz svog voćnjaka proizvodi šljivovicu na tradicionalan način, uz pomoć svog svekra Stojana. Rakija se pravi od različitih sorti šljive, a Vranjanci su, prema njenim rečima, navikli na jaku rakiju. [1]Sociološkinja Afrodita Šari iz kikindskog centra za podršku ženama ističe da že...