Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz brašna
  • 07.05.2020. 16:30

Na administrativnom prelazu tražili poseban uslov za prevoz domaćeg brašna na Kosmet?

Tražili su od nas da potpišemo neki dokument koji je značio da priznajemo tzv. nezavisno Kosovo, na šta nismo pristali tako da su naši kamioni čekali na prelazu dva dana, kaže Rade Timotijević iz sela Kaševar.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 117
  • 9
  • 0

U prvih dvadeset dana vanrednog stanja zbog virusa korona, prodali smo više brašna nego za proteklih godinu dana. U tom periodu prodali smo oko 450 tona, a prodaja poslednjih dana ponovo opada, pišu Novosti, a tako govori Rade Timotijević, vlasnik Mlina za mlevenje žitarica i proizvodnju brašna u selu Kaševar, na putu od Blaca prema Kuršumliji.

Kako kaže, čim je proglašena opasnost od korone žito je poskupelo dva dinara, ali on nije menjao cenu brašna. Velike količine iz ovog mlina idu i na Kosovo i Metohiju. Kada su ukinute takse, Timotijevića su zvali brojni kupci sa Kosmeta. Problema je, međutim, bilo sa prevozom na administrativnom prelazu Merdare.

Kad vodeničar nije tu - kesa brašna u ruke, novac u kutiju

"Tražili su od nas da potpišemo neki dokument koji je značio da priznajemo tzv. nezavisno Kosovo, na šta nismo pristali tako da su naši kamioni čekali na prelazu dva dana. Pošto su našim vozačima dozvolili da prevezu te količine, negde oko 120 tona, bez potpisivanja tih papira, više nas niko nije zvao", kaže Timotijević, za ovaj list.

Nakon razrešenja situacija sa taksama i transportom krenuli kamioni

Odlukom ministarstva trgovine, posle brašna krenuo je i izvoz ulja i kvasca, koji su bili najtraženiji u prethodnom  periodu, navodi se na zvaničnom sajtu.

Naše tržište snabdeveno - krenuo izvoz brašna na KiM, a kvasac u Republiku Srpsku

Kako smo ranije pisali, kamioni natovareni brašnom, otišli su na Kosovo i Metohiju, nakon razrešenja situacije sa taksama i transportom, ali i nakon same stabilizacije zaliha brašna i kvasca za naše tržište. Vlada je odobrila izvoz kvasca u Republiku Srpsku.


Tagovi

Izvoz brašna Izvoz kvasca Kosovo i Metohija Mlinari Mlevenje brašna Cena brašna Granični prelaz Merdare


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...