Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maj 2018
  • 06.06.2018. 08:00

Agroklub: Top 5 tekstova iz maja

Podsetite se pet najčitanijih tekstova iz maja - o Bojanu Radovanoviću, novom zakonu o PIO, pomoru pčela u Sivcu, intervju sa Kamalom Ahuđom i savet za suzbijanje lukove muve.

Foto: Aleksandra Kekić
  • 156
  • 7
  • 0

Prethodni mesec bio je dinamičan i pun dešavanja, a to se vidi i po tekstovima koje ste najradije čitali. Od aktuelnosti do različitih saveta, koji su vam koristili u ovom periodu. Najčitaniji je bio nastavak priče o Bojanu Radovanoviću iz Kuršumlije. Ovaj tekst je pročitan 16.284 puta! Uvek su zanimljive i teme koje su vezi sa penzijama, kao i budućnosti IMT-a.

Ovo je pet najčitanijih tekstova u maju:

Bojan Radovanović iz Kuršumlije ide u zatvor, ali ne samo zbog neregistrovane prikolice 

Vest da Bojan Radovanović iz Kuršumlije mora u zatvor zbog neregistrovane prikolice, odjeknula je toliko jako, da su mnogi koji su čuli za ovu priču poželeli i novčano da mu pomognu, kako bi izbegao kaznu. Međutim, on će ipak biti lišen slobode, a predsednica Prekršajnog suda u Prokuplju Slađana Drašković rekla je da razlog nije prikolica.

Komentari
Različiti komentari na našoj FB stranici

Novi zakon o PIO rešava problem poljoprivrednih penzija?

Novi Predlog zakona o PIO osiguranju, koji Srbija priprema u saradnji sa Svetskom bankom, trebalo bi da zameni postojeći sistem koji se primenjuje još od 1986. godine. Kako objašnjava ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, Vlada želi da taj sistem poljoprivrednih penzija bude drugačiji, da doprinose plaća onaj ko može, ali da nakon toga ima dobru penziju, a ne da svi plaćaju isto. 

Sivac: Otrovane pčele u 540 košnica

U Sivcu, u opštini Kula, došlo je do masovnog trovanja pčela. Nakon toksikološke analize utvrdiće se uzrok trovanja a pčelari se pripremaju da tuže odgovorne za nastalu direktnu štetu. Emocionalna je nenadoknadiva.

Kamal Ahuđa: IMT za Srbiju, region a i šire

Kako je i najavljivano, na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu izloženo je devet prototipova budućih IMT traktora, koji će se proizvoditi u Srbiji. Jedini zahtev Kamalu Ahuđi, direktoru IMT-a je bio da govorimo o tome šta je realno u procesu zanavljanja proizvodnje našeg prepoznatljivog traktora.

Lukova muva ne podnosi šećerni rastvor

Lukova muva (Delia antiqua) i muva belog luka (Helomyza lurida) najveće su štetočine koje napadaju luk, te čine velike štete - potpuno propadanje luka. Zaštitu treba obavljati preventivno, a to znači: paziti na plodored, vreme sadnje i mere zaštite o čemu smo već pisali ovde.


Tagovi

Maj 2018 Agroklub Najčitaniji tekstovi Kalam Ahuđa Bojan Radovanović Lukova muva Zakon PIO Pomor pčela Sivac


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.