Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Februar 2018
  • 01.03.2018. 16:15

Šta ste čitali na Agroklubu proteklog meseca?

Najčitaniji je bio tekst čiji junaci stižu iz daleke Australije, a možete se prisetiti i videa. Poverite top pet tekstova za februar!

  • 86
  • 3
  • 0

Na početku trećeg meseca osvrnućemo se na ono što ste najradije čitali u februaru. Iako je zima stigla kasno, ipak se pripremao za proleće, pa su vam pažnju privukla semena, koja mogu da se prilagode novim klimatskim promenama. Zanimala vas je i mišljakinja, biljka koja okrepljuje nakon zime.

Pozitivine priče uvek prijaju i primer su kako se može uspeti. Tako vas je oduševio mladi Milan Maleš , koji "svaštari", ali i Zoran Joković, koji je dao otkaz da bi se posvetio, između ostalog, i morkama. 

Najčitaniji je bio tekst čiji junaci stižu iz daleke Australije, a možete se prisetiti i videa. 

Ovo je top pet tekstova za februar:

Kako izgleda žetva pšenice sa 20 John Deere kombajna? - 5.884 pregleda

Nikolai Vilumsen (Nicolai Willumsen) objavio je na svom YouTube kanalu snimak ovosezonske žetve pšenice iz zapadne Australije. Mesto radnje, snimanja, paradiranja i žetve je na parceli veličine neverovatnih 160.000 hektara, a u njoj simultano učestvuje čak 20 John Deere kombajna različitih serija i širina zahvata.

Fudbaler loptu zamenio poljoprivredom

Milan Maleš (30) je mladi poljoprivrednik iz Crvenke, koji je fudbalsku loptu zamenio poljoprivredom. Gotovo 15 godina profesionalno posvećen sportu u FK Crvenka, shvatio je vremenom da od ljubavi ipak ne može da se živi. Okrenuo se voćarstvu, stočarstvu i povrtarstvu, nakon iskustva koje je stekao u firmi koja se bavi poljoprivredom.

Komentar
Komentar sa naše FB stranice

Mišjakinja - indikator zemljišta, koji okrepljuje nakon zime

Mišjakinja je široko rasprostranjena biljna vrsta i pre svega poznata kao korov strnih žita, kukuruza i drugih okopavina. Raste u bašti, na livadama, pored puteva, u deteliništima i lucerištima, voćnjacima i vinogradima. Voli rahla, humusna zemljišta, koja su dovoljno vlažna. Indikator je humusnog i vlažnog zemljišta. Često potiskuje druge vrste, posebno u proleće i jesen.

Najveća farma morki u Srbiji u okolini Sombora

Diplomirani veterinar Zoran Joković dao je otkaz u državnoj veterinarskoj stanici i posvetio se stočarstvu. Na salašu, u okolini Sombora, Joković odgaja svinje, ovce i živinu, a može da se pohvali najvećom farmom morki u Srbiji. On kaže da je na salašu u jednom momentu živelo čak 2.000 morki, što je čini najvećom u Srbiji i dodaje da kod njega mnoge mušterije dolaze po meso za čuvenu morčiju supu.

Novi hibridi kukuruza koji bolje podnose sušu

14. Zimski seminar farmera predstavio je i novine u oblasti hibrida kukruza, koje su pre svega prilagođene situaciji koja je ratare zadesila prošle godine - suši. Ivana Drljača iz kompanije KWS je tako predstavila Clima Control3 grupu hibrida, koji bolje podnose stresne uslove, kao što je suša pre cvetanja, za vreme cvetanja i posle cvetanja.

Foto: Free-Photos / Pixabay


Tagovi

Februar 2018 Agroklub Najčitaniji tekstovi John Deere Milan Maleš Mišjakinja Morke Clima Control3


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u