Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poznati poljoprivrednici
  • 10.01.2018. 18:30

Znate li koje se svetske face bave poljoprivredom?

Snalaze se i u poljoprivrednim vodama!

Foto: bodegainiesta.es
  • 699
  • 30
  • 0

Koliko su važni poljoprivreda, proizvodnja hrana i očuvanja životne sredine, svesne su i svetski poznate face, bilo da je reč o sportistima, muzičarima ili političarima, koji su se okrenuli nekom sektoru poljoprivredne proizvodnje.

Poslednji u nizu o kojem smo pisali je veliki Majk Tajson (Mike Tyson). Svojevremeno svetski boks prvak, šansu za uspeh vidi u konoplji.

Majk Tajson postaje poljoprivrednik?

Njegov ranč na 40 hektara nalazi se u Kaliforniji, i nosi naziv, naravno, "Tyson ranč". Kanabis će saditi zahvaljujući zakonu koji je legalizovao tu biljku 1. januara 2018. Ranč će imati i obrazovnu svrhu pa će tamo poljoprivrednici moći da nauče nove tehnike, fokusirajući se na lekovitu stranu kanabisa, posebno kada se govori o lečenju PTSP-a.

Basista "Peppersa" bavi se i pčelarstvom

Basista Red Hot Chilli Peppersa, Majkl Balzari (Michael Peter Balzary), već godinama se bavi pčelarstvom. Danas ima tri košnice sa 200.000 pčela, a šta radi u pčelinjaku svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama. Na fotografijama je odeven u zaštitna pčelarska odela, gotovo neprepoznatljiv u odnosu na koncerte, gde je taj vrhunski basista, uredno bez majice.

Iniesta - najbolji vinar među fudbalerima?

Na fudbalskom terenu, Andres Inijesta (Andrés Iniesta) je u Barceloni i španskoj fudbalskoj reprezentaciji zaradio nadimke poput "Iluzioniste" i "Mozga". Ali, daleko od punih stadiona, Inijesta je, osim što je jedan od najboljih svetskih veznih igrača, jedan od glavnih igrača i u porodičnoj vinariji u pokrajini u kojoj je odrastao.

Bivši predsednik Irana čuva ovce!

Imuni na poljoprivredu nisu ni političari. Barem bivši. Jedan od najpoznatijih je bivši predsednik Irana Mahmud (Mahmoud) Ahmadinejad, koji dane provodi čuvajući ovce. Nekada prvi čovek Irana šokirao je i tokom svog mandata: na posao je išao autobusom, u torbi nosio doručak koji mu je žena pripremila, a ministre naterao da potpišu da političku moć neće koristiti za vlastito bogaćenje.

Ako znate li još nekog svetski poznatog poljoprivrednika, javite! Neka se i za njegovu priču čuje.

Foto: bodegainiesta.es


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)