Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novinar godine 2019
  • 14.01.2020. 16:00
  • Novi Sad

Andrijana Glišić - novinarka 2019. godine u izboru Agrokluba u Srbiji

Andrijana Glišić iz Novog Sada najbolji je agrarni novinar 2019. godine u Srbiji po izboru uredništva Agrokluba.

Foto: Agroklub
  • 701
  • 28
  • 1

Informacioni sistem Agroklub, već peti put tradicionalno organizuje izbor za novinara godine. Ovog puta, titula najbolje tokom 2019. godine u Srbiji pripala je mladoj novinarki Andrijani Glišić.

Ona živi i radi u Novom Sadu, a dolazi iz Niša. Apsolvent je žurnalistike i kako kaže ljubitelj digitalnih medija. Tokom studentske prakse, bila je angažovana u raznim novosadskim medijima, gde je sticala iskustvo. Istovremeno jedna je od učesnika raznih omladinskih projekata u vezi sa temama mladih, osoba sa invaliditetom i drugih. Bila je i angažovana u novinskoj agenciji Tanjug, a i danas je saradnik Novosadske televizije.

I mladi novinari se interesuju za agrar 

Iako se u poslednje vreme stiče utisak da je sve manje mladih novinara koji se interesuju za agrar, Andrijana je pravi primer da to nije tako. Štaviše, ona je za svega pola godine za Agroklub napisala više od 240 tekstova. Pored informacija o konkursima za poljoprivrednike, iza nje su i tekstovi o: pčelarstvu, voćarstvumehanizaciji, vinarstvu, ali i mladim poljoprivrednicima.

Jednako dobro piše, kako o problemima sa kojima se poljoprivrednici suočavaju, tako i o želji da opstanu i ostanu na svojim ognjištima i da se nadalje bave poljoprivredom. I sama često voli reći da su joj teme o agraru interesantne, jer smatra da dosta toga može da nauči, ali i da to prenese na druge. U svakom slučaju, uvek precizna, tačna i sa aktuelnim temama. 

"Iako nemam velikog iskustva, mislim da mogu da doprinesem radom, trudom, zalaganjem i novim idejama razvoju Agrokluba, jer je uloga mladih i inovativnih ljudi veoma značajna i potrebna u svakom mediju. Uz savete i sugestije starijih i iskusnijih kolega mladi novinari mogu da razvijaju sebe i svoj rad, a samim tim i medij u kom su, a u Agroklubu svakako ima prostora i mogućnosti", rekla je Andrijana.  

Kaže da priznanje Agrokluba nije očekivala, ne zbog toga što ne veruje u sebe, već zbog činjenice da je tek pre pola godine ušla u svet poljoprivrede. "Svakog dana sve više uviđam koliko još moram da učim jer je poljoprivreda preobimna, ali u isto vreme i prezanimljiva. Ima dosta iskusnijih novinara u ovoj oblasti, ali mi je izuzetno drago što sam upravo ja izabrana jer se time pokazuje da se radi i na ohrabrivanju mladih novinara i početnika u ovom poslu. To je meni izuzetno važno kao podstrek za dalji rad, a ujedno je i još veća odgovornost i ukazano poverenje koje treba opravdati. Nadam se da ću u tome i uspeti," zaključila je Glišić.

Teme i predmet polemike 

Njeni tekstovi su uspešni i na društvenim mrežama, a teme su često bile predmet polemike poljoprivrednika. Kako naše domaćine koji se bave agrarom u Srbiji mnogo toga tišti, upravo je zadatak novinara da pravovremeno, korektno i istinito izveštava javnost o svemu, bez zadrške i samocenzure, što Andrijana i čini i na taj način je postala jedna od laureata Agrokluba.

Podsećamo dosadašnji dobitnici priznanja Agrokluba iz prethodnih godina su: Đorđe Simović (2015, Novi Sad), Jasna Bajšanski (2016, Zrenjanin), Biljana Nenković, (2017. Kragujevac), Željko Dulanović (2018, Nova Varoš). 


Tagovi

Nagrada Prizanje Agroklub Srpski aduti Poljoprivreda Andrijana Glišić Đorđe Simović Jasna Bajšanski Biljana Nenković Željko Dulanović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.