Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Povrtarstvo

Povrtarstvo @ Oglasnik

Povrtarstvo @ KLUB

Pozitivan trend rasta cena sa američkog CBOT-a prelio se i na pariski Euronext, navodi Robert Jurišić u svojoj agrarnoj analizi. Ovaj rast cena agro robe povezan je sa rekordnim prinosima, malim globalnim zalihama i trgovinskim primirjem. Ova kombinacija faktora može značajno uticati na tržište i ce...

Donosimo priču iz Maasai plemena u Keniji, gde krave nemaju markice, a lavovi određuju brojnost stada. U ovom specifičnom okruženju, muškarci su zaduženi za paljenje vatre, dok žene preuzimaju brigu o njenom održavanju. Ova zajednica ima jedinstven način života, koji se oslanja na tradiciju i prirod...

Rakijski amater opisuje svoje iskustvo pečenja šljivovice, ističući zajednički trud i poznati slogan „Ko peko’, milione steko’“. Ova kolumna donosi zanimljive detalje o procesu i atmosferi tokom pečenja rakije. [1]Prvi vertikalni sistem za akvakulturu na svetu nalazi se na periferiji Najrobija, u Af...

Trideset četiri poljoprivrednika iz opštine Lučani potpisala su ugovore o donaciji plastenika sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Opštinom Lučani. Plastenici dimenzija 6x21 metar finansirani su iz Lokalnog fonda za razvoj plasteničke proizvodnje, dok korisnici učestvuju sa 20% vrednosti. Ukupan budžet...

Vaši i cikade su prisutne u poniklim usevima ječma i pšenice. Vremenski uslovi bez padavina i visoke dnevne temperature za ovo doba godine pogodovaće razvoju ovih štetnih vrsta, što može dovesti do njihove intenzivnije aktivnosti. Poljoprivrednici treba da budu oprezni i preduzmu odgovarajuće mere z...

U Šapcu je počela sezona kiseljenja kupusa, ali su cene ove jeseni znatno niže nego prošle godine. Na kvantaškoj pijaci glavica se prodaje za oko 30 dinara, dok je kod proizvođača na njivi 15–20 dinara po kilogramu. Proizvođač Dejan Gladović iz Dublja kaže da se po ovim cenama proizvodnja ”ne isplat...

Mađarske začinjene pileće kobasice postale su pravi hit u Keniji. Tokom IFAJ svetskog kongresa agrarnih novinara, poseta najvećoj fabrici za preradu piletine u Keniji, pod nazivom Kenchic, otkrila je kako funkcioniše proizvodnja ovih kobasica koje su osvojile lokalno tržište. [1]Đorđe Vrebalov iz No...

Danas, 28. oktobra, od 14.05 do 15 časova, Sindikalna organizacija Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu održaće štrajk upozorenja u dvorištu Instituta, a potom i protest ispred zgrade Pokrajinske vlade. Zaposleni traže usaglašavanje zarada sa rastom minimalne plate i inflacijom, kao i p...

Porodica Glogovac razvila je širok spektar proizvoda od lešnika, uključujući lešnik pastu, lešnik pastu sa medom, cimetom, karamelom, karamel kranč, kao i varijante sa belgijskom čokoladom. Njihova inovativnost se ne zaustavlja samo na prehrambenim proizvodima, već su razvili i kremu za lice na bazi...

U sušnim uslovima gajenja, klasična osnovna obrada zemljišta često ne omogućava kvalitetnu setvu na željenoj dubini. Zbog toga se sve više poljoprivrednika odlučuje za nove sisteme obrade koji omogućavaju pravovremenu setvu. Savetodavac za ratarstvo i povrtarstvo Saša Stanković ističe da je redukova...

Srbija ima potencijal da postane konkurentan i pouzdan proizvođač hrane u regionu, uz primenu klimatski pametnih i održivih poljoprivrednih praksi i sprovođenje reformi koje će ojačati otpornost sektora, ocenio je Nabil Gangi, zamenik regionalnog predstavnika Organizacije za hranu i poljoprivredu Uj...

Dr Hegediš Deneš, vodeći mađarski stručnjak za bolesti pčela, održao je predavanje na Međunarodnom sajmu pčelarstva u Vranju. Kao autor brojnih naučnih radova i profesionalni pčelar sa oko 500 pčelinjih zajednica, istakao je da postoje četiri glavna uzroka uginuća pčela, među kojima nije samo varoa....

Partneri